Beeselse Lijst pakt verkeer Reuver aan

In de raadsvergadering van afgelopen week (week 23) stond de verkeersproef in Reuver op de agenda. De Beeselse Lijst heeft tijdens deze vergadering enkele cruciale wijzigingen afgedwongen om de veiligheid én de doorstroming van het verkeer in Reuver te verbeteren.

Deze verkeersproef is dit voorjaar in het centrum van Reuver toegepast om erachter te komen wat een goede routing is voor verkeer rondom het Raadhuisplein. De aangepaste routing voor de verkeersproef staat inmiddels enkele maanden. Het was de bedoeling om door middel van verkeersmetingen te kijken of deze routing beter is dan de oorspronkelijke. Echter, vanwege de coronacrisis rijdt er minder verkeer dan normaal en kan er dus geen sprake zijn van een representatieve meting.

Om die reden stond de verkeersproef opnieuw op de agenda. De vraag aan de gemeenteraad was dit keer om de proef te laten staan en in het najaar nieuwe metingen te houden. Iedere fractie kon hiermee instemmen. De Beeselse Lijst bleek echter de enige partij die actief het principe van voortschrijdend inzicht wilde toepassen.

Zo heeft de Beeselse Lijst het voor elkaar gekregen dat de wegversmalling ter hoogte van het oude klooster en kapper Müller wordt weggehaald. Volgens ons is (was) deze wegversmalling een fout die 10 jaar geleden is gemaakt tijdens de renovatie van het centrum van Reuver. Meerdere keren per dag zorgt (nog even...) deze wegversmalling voor hachelijke situaties.

Daarnaast wilde de Beeselse Lijst de routing rondom het Raadhuisplein in Reuver dezelfde maken als rondom de klein mert in Beesel. Dit is slechts deels gelukt. Fietsers dienen nu namelijk wel dezelfde route als de overige weggebruikers te volgen. Echter, de overige partijen wilden niet meegaan in ons voorstel om het stuk Pastoor Vranckenlaan voor de Plus-supermarkt ook eenrichtingsverkeer te maken.

De Beeselse Lijst werd mede geprikkeld om op korte termijn de verkeersproef te herzien door het opstellen van enkele grote terrassen op het Raadhuisplein. Hiermee willen wij de veiligheid van het personeel en de bezoekers van deze terrassen waarborgen.


Door: Job Nijssen