Trots op De Bercken

Zwemmen doen we bijna allemaal graag. Daarnaast is zwemmen een gezonde, intensieve sport. De Beeselse Lijst vindt het daarom fijn dat er op maar liefst drie plaatsen in onze gemeente in een gecontroleerde omgeving gezwommen kan worden.

Eén van deze plaatsen is openluchtzwembad De Bercken. Sinds mensenheugenis wordt van dit mooie bad gebruik gemaakt. Daarnaast zorgt een groep van enthousiaste vrijwilligers al ruim 25 jaar ervoor dat in de zonnige periode van het jaar iedereen hier gebruik van kan maken. Een prestatie van formaat, wat zeker een groot compliment waard is. Ook dat doen we in Beesel gewoon samen.

Nu staat het openluchtzwembad De Bercken op de raadagenda, aangezien het zwembad de gemeenschap van Beesel elk jaar €100.000 kost. Willen we het zwembad overlaten aan vrijwilligers of aan een commerciële partij? Volgens de Beeselse Lijst bedient De Bercken een unieke groep mensen. Deze groep mag niet - door bijvoorbeeld hogere entreeprijzen - tussen wal en schip vallen. Ook zijn wij van mening dat we de groep vrijwilligers niet in de kou mogen laten staan. De Beeselse Lijst is van mening dat openluchtzwembad De Bercken een uitmuntend voorbeeld is van een gemeenschapsproject dat behouden dient te worden voor de gemeente Beesel!


Door Patrick Jacobs