Vernieuwing Fietspad Beesel-Reuver

Een lang gekoesterde wens van de Beeselse Lijst gaat in vervulling. Het fietspad tussen Beesel en Reuver wordt dit najaar gerenoveerd én er komt een voetpad naast. De Beeselse Lijst had zich hiervoor sterk gemaakt tijdens de afgelopen begrotingsbehandeling.

Het huidige fietspad langs de Beeselseweg tussen Reuver (Hovergeleiweg) en Beesel (Hoogstraat) verkeert in slechte staat. Wandelaars voelen zich er daarnaast niet op hun gemak tussen de bromfietsen, scooters en gewone fietsers. Een andere route om wandelend van of naar Beesel te lopen is er niet, behalve door het bos. Voor veel gebruikers is dit geen alternatief.

Daarom wordt het fietspad aan de Beeselseweg dit jaar vervangen door een duurzaam fiets- en voetpad. Het nieuwe 3,5 meter brede pad wordt in beton uitgevoerd, hetzelfde als het fiets-/voetpad langs de Kesselseweg richting het veer.

De planning is omstreeks september te starten met de uitvoering van de werkzaamheden en deze medio november afgerond te hebben. Tijdens de uitvoeringsperiode wordt de Beeselseweg afgesloten voor het doorgaande autoverkeer. De rijbaan wordt dan in die periode gedeeltelijke gebruikt als fietspad en gedeeltelijk als werkstrook voor de aannemer. Omdat de volledige Beeselseweg tijdelijk wordt afgesloten zullen daar direct onderhoudsmaatregelen aan worden uitgevoerd zoals asfaltreparaties en het plaatselijk verlagen van bermen. Verder zal de verlichting van het nieuwe fiets- en voetpad geoptimaliseerd worden.


Door: Job Nijssen